-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12167 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

اگر بخواهيم نماز شب بخوانيم، آيا بايد قبل از اذان صبح تهران آن را بجا آوريم يا اگر بعد از اذان تهران تا وقت اذان صبح محل خودمان وقت داشته باشيم، ميتوان آن را خواند، اگر اسم چهل مؤمن را نتوانيم حفظ كنيم، آيا ميتوان در حق چهل مؤمن ديگري كه آن را ميشناسيم، دعا نماييم؟

نماز شب يكي از عبادتهاي مستحب است كه در آيات متعددي به آن سفارش شده است از جمله آنهاست:

وَ مِنَ الَّيْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نَافِلَةً لَّكَ عَسَيََّ أَن يَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقَامًا مَّحْمُودًا; (اسرأ، 79) پارهاي از شب را به نماز خواندن زنده بدار. اين نافله خاص تو است. باشد كه پروردگارت، تو را به مقامي پسنديده برساند.

وقت نافله شب از نصف شب است تا اذان صبح و بهتر است نزديك اذان صبح خوانده شود.( توضيحالمسائل، امام خميني، بخش وقت نافلههاي يوميه. )

دعا به چهل مؤمن (زن يا مرد زنده يا مرده) در قنوت بسيار خوب است. ولي الزامي نيست.

همچنين در قنوت نماز شب به طور عادي حتي فارسي هم ميشود دعا كرد.( در اين زمينه ميتوانيد رجوع كنيد به مفاتيح الجنان، شيخ عباس قمي، بخش باقياتالصالحات، كيفيت نماز شب. )

و روش و طريقه نماز شب به اين صورت است كه ابتدا 8 ركعت نماز به صورت نماز دو ركعتي مانند نماز صبح; ولي به نيت نماز شب خوانده ميشود بعد دو ركعت ديگر نماز شفع باز مثل نماز صبح و به نيت نماز شفع به جا آورده ميشود، سپس يك ركعت نماز وتر به اين صورت كه بعد از سورة حمد سه مرتبه سوره توحيد را ميخواند و بعد سوره فلق و ناس را بعد از توحيد ميخواند، سپس قنوت ميگيرد و در حق چهل مؤمن و يا به طور كلي براي مؤمنان دعا كند مثلاً بگويد اللهم اغفر لفلان يا اللهم اغفر للمؤمنين و المؤمنات سپس هفتاد مرتبه بگويد: استغفر الله ربي و اتوب اليه بعد هفت مرتبه بگويد: هذا مقام العائذ بك من النار، سپس سيصد مرتبه بگويد: العفو و بعد از آن بگويد: ربّ اغفرلي و ارحمني و تب عليّ انك انت التواب الغفور الرحيم بعد به ركوع و سپس به سجده ميرود و تشهد و سلام ميگويد. البته دعاها و ذكرهاي مستحبي فراواني در ميان اذكار نماز شب و ركعات آن وجود دارد كه مستحب است.( براي آگاهي بيشتر ر.ك: مفاتيح الجنان، مرحوم شيخ عباس قمي، ص 217 ـ 244، حاشيه مفاتيح، انتشارات مطبوعات ديني، قم. )

اگر اذان تهران را گفته باشند، ولي تا اذان صبح محل شما وقت باقي باشد، ميتوانيد آن نماز را در وقت فضيلتش انجام دهيد، ملاك در داخل شدن در وقت، وقت محل خودتان است. هم چنين، دعا كردن در حق چهل مؤمن مستحب است، دعا نماييد، حال چه اين چهل مؤمن از مؤمناني باشد كه آنها را نميشناسيد يا از مؤمناني باشند كه شما آنها را ميشناسيد و اسامي آنها در ذهن شما هست.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.